KOŘENÍ jednodruhové / Naše nejprodávanější koření
Možná Vás překvapí, že zákazníci nenakupují v našem eshopu jen exotické speciality, ale že mezi naše nejprodávanější artikly patří voňavý český kmín a majoránka, u kterých oceňují kvalitu, vůni ale i cenu.
Další v pořadí je sladká maďarská a slovenská paprika.
Hned čtvrtý pak vietnamský pepř nejvyšší kvality, u kterého vévodí barevný a pak černý.
Ovšem pepře jsou naším oblibeným artiklem, proto u nás najdete i divoký madagaskarský pepř, kambodžský, dlouhy, sečuánský či kubebový.
Rádi bychom Vás pozvali do našeho eshopu a aby se Vám lehčeji nakupovalo, pak pokud si koupíte 300 gramů kmínu nebo 150 g maďarské papriky máte zdarma dopravu i na náš celý další sortiment. Máme totiž samozřejmě i koření na indickou, thajskou, asijskou, francouzskou, italskou, africkou a další kuchyni.
Tak hezké nakupování přeje BABA KOPRA
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší plody pepřovníku černého, jenž vyrostly z půdy bohaté na minerály na plantážích zalitých sluncem v oblasti Kampotu v Kambodži. V této krásné kopcovité krajině má tato rostlina ty nejlepší podmínky pro svůj růst a...
Jsou plodiny, které se natolik zabydlely v české kuchyni, že jejich rozšíření budí u cizinců údiv. Kromě majoránky a máku je velice populární také kmín kořenný (Carum carvi). Neoddělitelná součást pečiva, polévek, omáček nebo pečených brambor má ale...
Jsou plodiny, které se natolik zabydlely v české kuchyni, že jejich rozšíření budí u cizinců údiv. Kromě majoránky a máku je velice populární také kmín kořenný (Carum carvi). Neoddělitelná součást pečiva, polévek, omáček nebo pečených brambor má ale...
Jsou plodiny, které se natolik zabydlely v české kuchyni, že jejich rozšíření budí u cizinců údiv. Kromě majoránky a máku je velice populární také kmín kořenný (Carum carvi). Neoddělitelná součást pečiva, polévek, omáček nebo pečených brambor má ale...
Majoránku známe především z kuchyně při dochucování chutných českých jídel. Právě bez ní si nelze představit chutné bramboráky či pravou bramboračku. Její užití je však mnohem zajímavější a znali jej již staří Egypťané, Peršané, Řekové a Římané....
Použití: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.
.
Co znamená číselné označení ASTA? Základním označením kvality papriky je zkratka ,,ASTA,,. Tato...
Při nákupu této papriky máte dopravu zdarma i u dalších objednaných produktů.
.
Použití: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.
.
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká...
naše cena 180,0 Kč
skladem
Použití: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.
.
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou...
Použití: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.
.
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou...
Použití: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.
.
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou...
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Více se o paprice dozvíte v článku Ohnivá kráska končí v guláši.
Barevný pepř se používá převážně do mlýnků na koření. Čerstvě namletý pepř má výraznější aroma než klasický mletý pepř a používá se na dochucení jídel až na talíři nebo již při vaření.
.
Barevný pepř je namíchaný v objemových poměrech 1:1:1:1/2 a...
Pepř bílý jsou oloupané, zcela zralé bobule.
Namočí se ve vodě po dobu jednoho týdne, kdy se slupka změkčuje a rozkládá.
Třením se pak odstraní zbytky slupky a oloupaná semena se vysuší.
Jiný způsob jak získat bílá jádra zbavená slupky je sesbírat...
Pepř bílý jsou oloupané, zcela zralé bobule.
Namočí se ve vodě po dobu jednoho týdne, kdy se slupka změkčuje a rozkládá.
Třením se pak odstraní zbytky slupky a oloupaná semena se vysuší.
Jiný způsob jak získat bílá jádra zbavená slupky je...
Bourbonský pepř je naprosto originální. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je...
Nejpopulárnější koření v české kuchyni. Je vhodný na ochucení masa, ať hovězího, skopového, jehněčího, kuřecího, dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do...
Nejpopulárnější koření v české kuchyni. Je vhodný na ochucení masa, ať hovězího, skopového, jehněčího, kuřecího, dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více...
Tento pepř poskytují dva druhy pepřovníku. Jeden z nich (piper longum) pochází z Indie a druhý (piper officinarum) roste na Sundských ostrovech, Filipínách a ostrovech Moluckých.
V obou případech jsou kořením sušené nezralé plody,
ostřejší chuti než...
Je plodem lián, které rostou na Jávě, Borneu, Sumatře a v některých částech Afriky.
Plod je o něco málo větší než plod pepře. V minulosti byl ceněn a žádán mnohem více než dnes.
Staří Indové ho používali v lidovém lékařství již před naším...
Růžový pepř, který bývá pevnou součástí barevného pepře, není pravým pepřem, jde o plody pepřovce (Schinus molle nebo Schinus terebinthifolia), který pochází z peruánských And. Země původu: Peru
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete...