Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
Červená řepa se používá do polévek, omáčky, jako barvivo těstovin, do majonéz a pomazánek.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do...
Červená řepa se používá do polévek, omáčky, jako barvivo těstovin, do majonéz a pomazánek.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do...
Hodí se k tučnému vepřovému a skopovému, do uzenin, ryb, polévek, pomazánek, omáček, při konzervování třeba okurek. Česnek je nejrozšířenější surovinou v kuchyni, od Francie až po Čínu.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do...
Hodí se k tučnému vepřovému a skopovému, do uzenin, ryb, polévek, pomazánek, omáček, při konzervování třeba okurek. Česnek je nejrozšířenější surovinou v kuchyni, od Francie až po Čínu.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do...
Pochází ze západní Asie, Iránu, Pakistánu a Afganistánu. Staří Sumerové ji pěstovali 4 000let před naším letopočtem.
Cibule je velmi oblíbená po celém světě. Používá se jako základ mnoha omáček, gulášů, polévek, aj. Tepelným zpracováním se chuť...
Pochází ze západní Asie, Iránu, Pakistánu a Afganistánu. Staří Sumerové ji pěstovali 4 000let před naším letopočtem.
Cibule je velmi oblíbená po celém světě. Používá se jako základ mnoha omáček, gulášů, polévek, aj. Tepelným zpracováním se chuť...
Nejčastěji se používá na plněné brambory a špekové knedlíky, pod pečená masa a omáčky.
Na 100g smažené cibule bylo použito 220 g čerstvé cibule.
.
Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000...
Libeček má velmi výraznou kořennou chuť a vůni. Využívá se především k přípravě polévkového koření. Vhodný je nejen do zeleninových a masových vývarů, ale i do omáček. Pokud přidáte libeček do vody k vařeným bramborám, získáte lahodnou a...
Používá se v asijské kuchyni do polévek, kari či salátů. Lze s nimi dochutit dušené maso. Chuť limetkových listů se výborně kombinuje s bazalkou, chilli, koriandrem, citronovou trávou, mátou, kurkumou či kokosovým mlékem.
.
Minimální množství je 20...
Pravděpodobně pochází ze středomoří. Planá roste v Evropě, Asii, Severní Americe, především podél vodních toků. Jako koření se používala už ve staré řecké a římské kuchyni. Spolu s petrželkou se udržela u nás dodnes jako oblíbená "polévková zeleň"...
Petržel ve vývarech a v polévkách je snad naprosto nezbytná. Lze jí však také dochucovat saláty a jiné pokrmy, dozdobit chlebíčky a lahůdkové mísy, ale také vařit omáčky.
.
Obsahuje velké množství vitamínu C a silic, je bohatá na železo a hořčík....
etržel ve vývarech a v polévkách je snad naprosto nezbytná. Lze jí však také dochucovat saláty a jiné pokrmy, dozdobit chlebíčky a lahůdkové mísy, ale také vařit omáčky.
.
Obsahuje velké množství vitamínu C a silic, je bohatá na železo a hořčík....
Použití: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud...