Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Celer
Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů.
.
Pochází z dávnověku. Celer byl pěstován už v Egyptě. Pro Řeky a Římany byl celer symbol smutku a smrti a zasvěcovali ho bohům podsvětí. V Evropě se začal pěstovat až po třicetileté válce. Nyní je hlavně pro svá semena pěstován ve Francii, Indii a USA.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz