Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Harissa
Kořenící směs Harissa je určená k přípravě originálních tuniských omáček určených k namáčení kousků grilovaného nebo pečeného masa a dušené zeleniny.
Přidává se také do polévek a dušených jídel. Můžeme jí také použít jako dip ke kebabu, do guláše, při grilování ryb nebo na čínu.
Vhodná je i na orientální jídla, omáčky, těstoviny, polévky, kuskus, dochucení rýže.
Harisssa je velmi oblíbená především v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě, přičemž často se jedná o prakticky neodmyslitelnou součást mnohých tamějších pochoutek. Arabové ji poeticky nazývají „tam, kde je západ slunce.“ A v tuniském městě Nabeul se každoročně koná festival zasvěcený tomuto koření a sjíždějí se na něj všichni příznivci harissy.
Složení: koriandr, paprika, římský kmín, chilli, sůl 40%, česnek
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na Jehněčí s Harissou
Suroviny: 300 g vykostěného zadního jehněčího, 1 lžička harissy a olivový olej
Jehněčí potřete lžičkou harissy a olivovým olejem. Grilujte 4–5 minut z každé strany. Nakrájejte a servírujte s opečeným chlebem pita, listy salátu, tzatziki a citronem.
Odposlechnuto:
Kromě svých chuťových kvalit podporuje též naše zdraví a to hned v několika směrech.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz