Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Bazalka
Bazalka patří mezi nejpoužívanější koření v mnoha kuchyních a oblíbená je rovněž u nás.
Tradičně se používá k těstovinám, pizze, čerstvé zelenině či do různých salátů.
Přidávána bývá rovněž do polévek, omáček i k různým druhům masa.
Navíc se z ní vyrábí bazalkový olej, který je považován za účinné přírodní antidepresivum.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na bazalkový dresink
červený vinný ocet, sušená bazalka, sůl, mletý pepř, hořčicový prášek, 1 stroužek česneku, 80ml olivového oleje
V misce smíchejte ocet, bazalku, sůl, pepř, hořčicový prášek a česnek. Do tohoto po částech zašlehejte olej, až dressing zhoustne. Před upotřebením protřepte.
Odposlechnuto
V květináči na okně poslouží bazalka jako repelent proti hmyzu, především proti otravným mouchám.
Na zahrádce pěstujte bazalku vedle rajčat. Má ráda stejně bohatou půdu a pravidelné zalévání. Pokud ji budete sázet v blízkosti rajčat a okurek, chráníte je tím před padlím. Navíc prý bazalka zvýší vůni rajčat.
Po uříznutí se musí bazalka hned zpracovat, protože rychle ztrácí svou typickou intenzivní chuť.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz