Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Anýz celý
Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.
Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.
Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.
V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale jenom to správné množství,
takže běžný konzument žasne, jak je anýz vlastně zajímavý.
Výborně se také snoubí s kávou, ananasem, hruškami, jablky nebo třeba kdoulemi.
V zemích jižní Evropy, kde se anýzu daří, z něj vyrábějí alkohol, ať už anýzovku, ouzo či pastis.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na Anýzové sušenky
200g hladké mouky, 120g rostlinného tuk, 120g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce tlučeného anýz, nasekané arašídy
Z mouky, tuku, vejce, cukru a tlučeného anýzu zpracujeme těsto, které necháme hodinu na chladném místě odpočinout.
Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary.
Povrch potřeme vejcem, posypeme nasekanými arašídy, poklademe na vymazaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
.
Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce jinak.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz