Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi bez soli » Panch phoron
Panch phoron je směs koření pocházející z indického subkontinentu.
Používá se nejvíce v kuchyních Bangladéže, východní Indie a Jižního Nepálu.
Název doslova znamená "pět koření".
Tradičně se Panch phoron používá se zeleninou, kuřecím masem nebo do skopového karí, ryb, čočky, shukto (směs vařené zeleniny přelité kokosové omáčce) a do nakládané zeleniny.
Složení: Pískavice, římský kmín, černé hořčičné semínko, fenykl a černucha
.
Tuto směs je možné upravit podle přání zákazníka, tzn. že je možné vynechat jakékoliv koření, které směs obsahuje. Minimální množství je v tomto případě 40 g. Dejte do poznámky, které koření má náš dodavatel vynechat.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na Panch phoron
cuketa
mrkev
pórek
zelí
brokolice
koření panch phoron - 15g
rostlinný olej 3-4 lžíce
hlíva ústřičná
množství surovin volte dle velikosti woku
Ve woku necháme rozehřát 3-4 lžíce rostlinného oleje. V oleji mírně opražíme směs koření a potom přidáme nakrájenou hlívu. Orestujeme a potom přidáme pokrájenou zeleninu. Chvíli to restujeme a smažíme a nakonec přiklopíme a dusíme. Když je zelenina tak akorát měkká (ne moc) tak je hotovo. Zeleninu lze použít jakoukoli, já radši volím méně výraznou aby vynikla chuť koření. Jako příloha je k tomu skvostný opečený chléb v topinkovači. Dobrou chuť.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz