Úvod » ČAJE » Zelené » Tuareg


        

Tuareg

skladem

 

Číslo produktu: 515
Nelze uplatnit slevový kupón
naše cena:
1,2 Kč

do košíku:
  g  

Pravý zelený čaj Gunpowder s vyváženou a svěží kombinací máty a zeleného čaj, to je Tuareg.

Populární směs, kterou milují návštěvníci čajoven.

Má krásný tmavě žlutý nálev, jemné kouřové aroma se svěžími tóny máty. Ocení ho jak pravověrní čajomilci, tak čajoví začátečníci.

Při ochutnání identifikujeme hořkosladkou notu s lehounkým kouřovým koncem.

Svíravost je příjemná, přesně taková, jaká zeleným čajům sluší.

Na patře se zároveň velmi jasně prosazuje máta. Ve finále jde o vyváženou hru dvou ingrediencí.

 

Složení: Zelený čaj China Gunpowder Super 92%, Nana máta 5%, Aroma

 

Vhodný pro děti od 12 let.

 

Země původu: Čína

 

Návod na přípravu:

Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku
na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

.

 

Odposlechnuto: Tuareg vymysleli příslušníci kmene Tuareg, kteří patří mezi Afričany k těm zámožnějším. Čaj pijí z měděného nebo dokonce i stříbrného nádobí, na konvicích, hrníčcích i tácku jsou vytepány islámské vzory. Základem tuaregu je silný zelený čaj. Chceme-li zachovat všechny cenné látky, které obsahuje, přelijeme ho vodou nikoliv vroucí. V Africe by nás asi překvapilo, že v mnoha čajovnách čaj dokonce povaří – černý i zelený a čím silnější, tím lepší! Nezaměnitelnou chuť a vůni dává tuaregu zvláštní odrůda máty zvaná nana, která má od té české výrazně odlišnou chuť. Máta se buď přidá rovnou k čaji a louhuje se společně s ním, nebo se někdy nálevy připraví zvlášť a po přecezení se smíchají. Korunou díla je cukr, kterým se v africké poušti kupodivu nešetří, a tak může být výsledný nápoj pro někoho až nesnesitelně sladký. Jiný způsob přípravy tuaregu začíná právě cukrem. Nejdřív se svaří cukr s vodou na sirup, síla záleží na vaší chuti. V konvičce se smíchá zelený čaj s mátou (v ideálním případě čerstvou, kterou před použitím lehce promneme) a zalije se ještě horkým cukrovým sirupem. Přijde-li vám tento způsob příliš pracný, kupte si hotovou směs, zalijte vodou, oslaďte a den si můžete zpříjemnit typickou chutí a vůní z africké pouště.

 

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NjE1Y