Čaj má harmonickou chuť se sladce ovocným medovým tónem, s tipsově prachovým lehce bylinným aroma.
Vodu v šálku obarví do žlutooranžova a celé okolí provoní příjemným svěžím aroma.
Dá se pít celý den.
Vhodný pro děti od 12 let.
Země původu: Nepál
.
Návod na přípravu:
Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.
Odposlechnuto: V Nepálu se produkují vysokohorské černé čaje zpracovávané darjelingskou metodou, jehož špičkové třídy svým vzhledem, kvalitou i chuťovým charakterem připomínají výtečné první či druhé sklizně z blízkého Darjeelingu. Nicméně Nepál vstoupil na trh s čaji později než Darjeeling a vzhledem k tomu, že jeho produkce je nízká, nedokázal zatím vyvolat takovou všeobecnou pozornost jako Darjeelingy. Pěstování čaje má v Nepálu více než stoletou historii. V roce 1873 se ze sousedního Darjeelingu vrátil plukovník Gajraj Singh Thapa. Čajem, který v sousední zemi poznal, byl natolik unesen, že založil první dvě plantáže, Ilamskou a Soktimskou, a začal na nich pro sebe a nepálské království čaj pěstovat. Po léta se výroba čaje rozvíjela pod dohledem vládnoucí kasty. Dnes patří většina plantáží soukromým společnostem, menší část vlastní stát a zbytek drobní zemědělci.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz