Suroviny: 400 g vepřového, uzeného bůčku, 400 g vepřové krkovice bez kosti, 2 paprikové klobásy, 400 g kysaného bílého zelí, 1 cibule, hladká mouka, cukr, sůl, kmín a 2 lžíce sádla
Uzený bůček dáme do vroucí vody a zvolna vaříme doměkka. Pak ho vyndáme a za tepla vykostíme. Krkovici nasolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vodou. Pečeme v troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou a necháme provařit. Paprikovou klobásu rozřízneme podélně, nařežeme "na ježka" a opečeme na tuku. Zelí zalijeme vroucí vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Mezitím osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou zásmažku. Tu pak vmícháme do zelí. Dochutíme cukrem a solí. Podáváme s hrnkovými knedlíky.
.
A pokud potřebujete posílit imunitu, tak vyzkoušejte náš Modrý čaj
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Jihočeský kraj