Suroviny: 600 g jeleního masa, 3-4 cibule, 1 česnek, mletá paprika, červené víno, sušené houby, vepřové sádlo, jalovec, sůl, brusinky, pepř, drcený kmín, tymián a rozmarýn
Maso nakrájíme na kostky, přidáme čerstvě tlučený jalovec, pepř, snítku tymiánu, rozmarýn a necháme den odležet. Na sádle opečeme nakrájenou cibuli dohněda, zasypeme kvalitní mletou paprikou a drceným kmínem. Přidáme maso, zalijeme červeným vínem a podusíme. Dle potřeby přilijeme silný zvěřinový vývar. Když je maso poloměkké, přidáme brusinky, drcený houbový prášek a vše provaříme. Ochucujeme solí, česnekem a čerstvým tymiánem. Pokud použijeme stejné množství cibule jako masa, nemusíme guláš zahušťovat. Omáčka bude hustá s chutí po cibuli.
.
A co takhle kančí steak s kořenící směsí Kančí rangout?
.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Jihočeský kraj