Suroviny: 3 vejce, 3 lžíce medu, 0,40 kg mouka hladká, 0,3 kg cukr krupice, 1 čajová lžička soda bikarbona, 0,25 kgmáslo nebo hera (stěžerským hospodyňkám se osvědčila hera), Krém: 0,3 kg másla, Zkaramelizované kondenzované mléko Salko
Máslo nebo Heru rozpustíme v hrnku do horka, neškvaříme. Ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo (horké). Směs smícháme a vznikne těsto, které natíráme na pečící papír a toto množství vystačí tak na 5 – 6 placek. Roztírejte natenko.
Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 stupňů. Placky jsou upečeny cca za 5 minut. Barvu by měli mít zlatavou.
Krém: Máslo utřete do pěny a do něho zašlehejte zkaramelizované Salko. Lze koupit v obchodě už hotové. Doporučuji výrobce Tatra.
Vytvořte si velikost jedné placky a okrajujte přebytky. Promazávejte vždy placku, krém. Končí se krémem a ten posypte umletými odkrojky.
.
A až si budete dávat medovník s přáteli, nezapomeňte na Borůvkový čaj
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Královéhradecký kraj