Suroviny: 24 kusů vařených šneků, 2 starší rohlíky nebo žemle, 100 g másla, 2 sardelky nebo sardelová pasta, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sekaná petrželka, smetana, bílý pepř, muškátový květ, sůl a
24 kusů šnečích ulit
Rohlíky nebo žemle nakrájejete na malé kostičky a mírně pokropte smetanou. Polovinu másla utřete se sardelkami a žloutky, druhou polovinu s česnekem. Smíchejte sardelové máslo s kostičkami housky, s nasekaným šnečím masem a petrželkou, osolte a opepřte, přidejte špetku muškátového květu. Ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do této směsi. Šnečí ulity naplňte nádivkou, nožem setřete po okraji a uzavřete ulity česnekovým máslem. Pečte v troubě cca 8 minut při teplotě 220°C.
.
A na pití si připravte růžovou limonádu
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Praha