Suroviny: 0,5 l mléka, 20 - 25 dkg hladké mouky, 2-3 vejce, sůl. Nádivka: ½ kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce cukru, 3 dkg rozinek a citronová kůra
Z vypracovaného těsta upečeme tenké palačinky, poklademe je do mísy ve vrstvách jednu na druhou a zakryjeme, aby nevychladly. Pak připravíme tvarohovou nádivku jako do buchet, dáme ji na palačinky a svineme. Pekáček nebo ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naklademe do ní palačinky, které v půli překrojíme. Palačinky zalijeme oslazeným mlékem a v troubě zapečeme do zlatova. Zapékání je také možné v remosce. Hotové palačinky vyklopíme, pocukrujeme a podáváme jako velmi vydatný hlavní chod.
.
A možná bych tam přidala Vanilku
.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Zlínský kraj