Forbes píše o skořici. Podle něj se vědci zaměřili na přínos konzumace skořice a její spojitost s učením a pamětí. Ze 40 studií se většina z nich shodla na pozitivním účinku. Odborníci zjistili, že skořice a její složky včetně kyseliny skořicové, eugenolu a cinnamaldehydu měly pozitivní vliv na kognitivní funkce.
Dvě ze čtyřiceti klinických studií se zaměřily na konzumaci skořice u mladých dospělých a prediabetických dospělých ve věku do 60 let. Mladí dospělí byli instruováni, aby žvýkali skořicové žvýkačky, zatímco prediabetičtí dospělí konzumovali 2g bílého chleba prosyceného skořicí. Přičemž výsledky prokázaly, že u první skupiny bylo zaznamenáno zlepšení kognitivních a paměťových funkcí a snížení příznaků úzkosti. Prediabetičtí účastníci však měli téměř mizivou změnu.