Suroviny: 1 lilek, 2 papriky, 4 rajčata, 3 vejce, 1 pórek, 1 smetana na vaření, 300 gramů bulguru, 3 lžíce sojové omáčky, 3 špetky mletého chilli a sůl
Syrový bulgur nasypeme do pekáčku. Přidáme oloupaný a nakrájený lilek. Dále pak nakrájená rajčata, papriky a pórek. Vše zalijeme smetanou, ve které jsou rozšlehaná vejce a přidaná sojová omáčka, chilli a sůl. Přidáme půl skleničky vody. Vše smícháme a dáme péct v uzavřeném pekáčku na 200 stupňů. Po 20 minutách pekáček odklopíme a pečeme ještě dalších 20 minut.
Chuť je lahodná, jemná, mírně pikantní a kdo nevidí přípravu, neuvěří, že v rizotu Badimcan není maso. Dobrou chuť.