Recept do velkého hrnce: 1 kg předního hovězího masa,1 cibule,2 lžíce másla,2 konzervy loupaných rajčat, sůl, cukr podle chuti a 2 – 3 lžíce Koření na rajskou omáčku a ocet.
Maso omyjeme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, dokud není měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru. V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajčata a Koření na rajskou omáčku. Rozmixujeme. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem, solí a octem. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.