Tradicí Hradecka bylo také perníkářství a Pumprnikl k čaji byla náramná pochutina.
Suroviny: 1/2 kg cukru, 600 g pšeničné mouky, 3 vejce, 1/2 lžičky utlučeného zázvoru, 25 g kandované citronové kůry, 6g utlučeného hřebíčku, 30g mleté skořice, 125 g umletých mandlí, 15 g prášku do pečiva, čokoládová poleva
Rozpustíme cukr a vaříme dokud nemá světle hnědou barvu, po vychladnutí do něj zaděláme pšeničnou mouku a necháme půl dne odpočívat. Pak přihněteme vejce, utlučený zázvor, citronovou kůru, hřebíček, skořici, mandle a prášek do pečiva. Vyválíme těsto a rozetřeme na moukou posypaném plechu a upečeme na prudším ohni, po vytažení z trouby hned krájíme na 3 cm proužky a potíráme polevou.
.
A k Pumprniklu se výborně hodí náš Cejlonský čaj
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Královéhradecký kraj