.
Tahle rychlá minutka z kousků vepřové kýty, kostiček masité papriky, černého piva a dalších ingrediencí zřejmě vznikla jako označení pokrmu určeného pro flámující štamgasty. Receptů na Pražského flamendra je mnoho. My jsme vybrali jeden z nejjednoduších, protože příprava na tento pokrm má být rychlá a velice jednoduchá.
500 g Vepřové kýty, 150 g drcených rajčat, 150 g sterilované papriky, 200 g cibule, 50 g hladké mouky a 100 g oleje
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, které opečeme na orestované cibulce. Přidáme drcená rajčata, koření a dusíme do měkka. Pak přidáme vložku – syrovou cibuli a papriku, které zahustíme jíškou. Pro zlepšení chuti můžeme zastříknout kvalitním pivem.
.
.
Máme recept i na kocovinu.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Praha