Suroviny: 2 kg hovězí kližky, 500 g cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 plechovka piva, 1 špetka soli, 1 špetka mletého černého pepře, 1 balení chleba na zahuštění, 1 špetka majoránky na dochucení, 5 kusů vejce, 5 kusů malé pikatní klobásky nebo 2 větší
Na cibulovo-paprikovém základu si orestujeme kostky kližky, maso zalijeme pivem a dusíme do měkka. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, zahustíme chlebem a nakonec přidáme majoránku. Nakonec usmažíme z vajec volská oka a na cibuli klobásku a podáváme ji navrch k masu, knedlíkům a omáčce. Podáváme s karlovarským či jiným knedlíkem.
.
A po vydatném obědě si pro jistotu dáme naše bylinky, aby nás nepálila žáha
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Plzeňský kraj