Suroviny: 500 g vepřové kýty, sůl a mletý pepř, muškátový květ, 1 lžíce tuku, 120 g anglické slaniny, 1 větší cibule, 1 lžička kečupu, 120 g mletého vepřového masa, Na náplň: 1 vejce, kapary,50 ml smetany, jako přílohu - chléb, brambory, bramborové krokety
Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme, okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem a potřeme kečupem. Nyní si připravíme náplň: Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Hotové jehly potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme.
A příště zkuste maso s Černým česnekem, to je ta pravá delikatesa.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Pardubický kraj