Suroviny: vepřové maso, nejlépe zbytky z pečeně, vývar, krupice, brambory, česnek, majoránka, saturejka
Na masovém strojku umeleme zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku, přidáme hrubou krupici – na 30 dkg masa asi 40 dkg krupice. Můžeme také přidat i zbytky brambor. Směs zalijeme vývarem z vařeného masa, osolíme, dle chuti opepříme, přidáme majoránku, saturejku a asi 4 stroužky utřeného česneku. Necháme stát přibližně půl hodiny. Pečeme na plechu vymazaném omastkem. Upečený pokrm krájíme na čtverce. Jíme s černou kávou nebo přikusuje k bramborové polévce. Poznámka: Těsto musí být poměrně řídké.
.
Dochutit můžete i našimi Bylinkovými bramborami
.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Kraj Vysočina