Suroviny: 4 plátky vepřové kýty po cca 120g, hladká mouka, sůl, 200 g párků, mletý pepř, 200 g kysaného sterilovaného zelí a 2 lžíce oleje
Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, okořeníme a rozložíme na ně sterilované zelí. Přidáme párek, zabalíme a vzniklý závitek upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Poté podlijeme a zvolna dusíme. Z měkkých závitků odstraníme párátka. Výpek osmahneme, odstraníme přebytečný tuk, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vodou. Krátce povaříme a podáváme.
.
Vyzkoušejte i italskou kořenící směs Aglio Olio Peperoncino. Používá se jednodušše a je výborná.
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Ústecký kraj