Suroviny pro čtyři osoby: 1/2 kg polohrubé mouky, 1 l mléka, 5 vajec, 1 tvaroh, 1 sladká smetana, 30 kusů rozinek, špetka mleté Vanilky, sůl, olej, cukr nebo sladidlo, koření Palačinka
Příprava palačinky: mouku, mléko, 2 vejce a špetku soli smícháme a vytvoříme hodně řídké těsto - můžeme přidat i vodu. Pánvičku potřeme olejem. Na rozpálenou pánvičku vylejeme naběračku těsta, které roztáhneme nakláněním pánve do co největšího kola. Smažíme až do té doby, než se těsto odlepí a palačinka půjde obrátit. To samé provedeme s druhou stranou. Pak přendáme na talíř. Vždy když budeme tvořit další palačinku potřeme předtím pánev trochou oleje.
Náplň: Smícháme tvaroh, smetanu, rozinky a vanilku. Rozklepneme vejce a oddělíme od nich bílek. Jeden žloutek přidáme do směsi, dva nám zbydou na jiné vaření. Bílek ušleháme a jednu lžíci přidáme do náplně.
Závěr: Hotové palačinky naplníme náplní, potřeme ušlehaným bílkem, posypeme směsí Palačinka, kterou jsme dali do mlýnku a přendáme na pečící papír. V rozehřáté troubě na 180 stupňů je pečeme zhruba půl hodiny.
Hotové Lahodné palačinky jsou nejlepší ještě horké, ale pochutnáte si na nich i za studena.