Suroviny: 500 ml mléka, 80 g cukru krupice, 1 lžička pudingu s vanilkovou příchutí, 3 vejce, 1 celá vanilka a sůl
Do hrnce dáme vařit 400 ml mléka. Mezitím si z bílků a 50 g cukru ušleháme tuhý sníh. Když mléko vře, tvoříme lžící malé nočky ze sněhu a necháme v mléce z každé strany projít varem. Mléko scedíme a uvařené nočky naskládáme na talíře. Rozkvedláme zbylé mléko se zbylým cukrem, žloutky a pudingem, přidáme rozkrojenou vanilku a vlijeme do mléka, ve kterém se vařily nočky. Mícháme, dokud krém
nezhoustne, zalijeme nočky a podáváme jako dezert.
.
A máme i mletou Vanilkou
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Kraj Vysočina