Jarní ředkvičková polévka

29.04.2023

Jarní ředkvičková polévka

Je pro mě těžké si představit jarnější polévku, jako je ředkvičková se spoustou kopru.

.

Ostrost ředkvičky se po usmažení úplně ztratí, a proto si na ní pochutnají malí i velcí labužníci.

.

Potřebujete: 

  • 2 svazky ředkviček
  • 3 středně velké brambory
  • asi 1,5 litru vývaru
  • 1-2 lžíce másla
  • 1/2 šálku smetany
  • 1 plochá lžíce pšeničné mouky
  • svazek kopru
  • citronová šťáva (volitelně)
  • jeden muškátový květ celý
  • sůl pepř

.

Oloupané brambory nakrájíme na středně velké kostky. Zalijeme je horkým vývarem a vaříme spolu s celým muškátovým květem. Očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky. Kopr a listy z jednoho svazku ředkviček nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky. Krátce je smažte 2-3 minuty. Ke konci přidáme nakrájené listy ředkve. Vše přidáme do hrnce s bramborami a vše společně chvíli povaříme. Mouku důkladně promícháme se smetanou. Necháme temperovat 1-2 lžícemi horké polévky a poté vlijeme do hrnce s polévkou. Promícháme. Přidáme kopr. Podle chuti dochuťte solí, pepřem a případně pár kapkami citronové šťávy.

Rubriky

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

.

Hanácká kaše z Vyškova

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Kamýcký kamýk

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Rauchermad z Kálku

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Sklářské brambory

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

NGQwZT