.
Ostrost ředkvičky se po usmažení úplně ztratí, a proto si na ní pochutnají malí i velcí labužníci.
.
Potřebujete:
- 2 svazky ředkviček
- 3 středně velké brambory
- asi 1,5 litru vývaru
- 1-2 lžíce másla
- 1/2 šálku smetany
- 1 plochá lžíce pšeničné mouky
- svazek kopru
- citronová šťáva (volitelně)
- jeden muškátový květ celý
- sůl pepř
.
Oloupané brambory nakrájíme na středně velké kostky. Zalijeme je horkým vývarem a vaříme spolu s celým muškátovým květem. Očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky. Kopr a listy z jednoho svazku ředkviček nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky. Krátce je smažte 2-3 minuty. Ke konci přidáme nakrájené listy ředkve. Vše přidáme do hrnce s bramborami a vše společně chvíli povaříme. Mouku důkladně promícháme se smetanou. Necháme temperovat 1-2 lžícemi horké polévky a poté vlijeme do hrnce s polévkou. Promícháme. Přidáme kopr. Podle chuti dochuťte solí, pepřem a případně pár kapkami citronové šťávy.