Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.
Suroviny: 250 ml. mléka, sůl, 1 lžíce kmínu, 1 - 2 lžíce másla, 2 balení olomouckých tvarůžku nakrájených na malé kousky, 125 tvarohu nebo žervé, pažitka a brambory uvařené ve slupce kpodávání
Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody. Osolte, okmínujte a přiveďte k varu. Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí. Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte. Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte. Přikusujete vařené brambory.
.
A pro zvýšení pikantnosti přidejte některý z našich mnoha pepřů
.
Další krajové speciality naleznete pod štítkem Jihomoravský kraj