Suroviny na 5 porcí: Vepřová plec bez kosti 600 g, 1 polévková lžíce sádla, 1 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, sladká mletá paprika, 40 g mraženého hrášku, 2 sterilované okurky, 1 vejce natvrdo, 500 ml vývaru, 2-3 polévkové lžíce smetany a sůl
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme do zlatova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme maso, osolíme. Dusíme. Měkké maso vyjmeme. Základ zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Provaříme. Nakonec přidáme na zjemnění šlehačku. Do hotové omáčky dáme jako vložku hrášek, okurky nakrájené na kostičky a vařené vejce také pokrájené na kostičky.
.
A pak popijeme náš Sedmikvítek
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Plzeňský kraj