Suroviny: 600 g jablek, 100 g jader vlašských ořechů, 150 g vařeného uzeného jazyka (případně uzeného masa), 180 g másla, 50 g medu, 60 g bílé strouhánky, 1 dl bílého přírodního vína, 4 vejce rozdělené na žloutky a bílky.
Pěkně vyzrálá jablka na vrchu skrojíme, odstraníme jadřince a co nejvíc vyhloubíme. Otvor naplníme touto směsí: nasekanými ořechy smíchanými s medem, žloutky a strouhánkou. Jablka naplníme tak, aby náplň nesahala až k povrchu. Na náplň jablka vložíme plátek uzeného jazyka, kousek másla, pokapeme vínem a potřeme ušlehanými bílky, do nichž jsme přidali trochu jemné strouhanky. Při pečení potíráme jablka máslem a bílým jogurtem.
.
A pro změnu si můžete přečíst o tom jak je Asafoetida ze samčí buňky boha plodnosti
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Kraj Vysočina